MM-hopean voittaneella 8mR Windy:llä uudet omistajat

Windy (FIN-8), yksi Suomen menestyneimmistä 8mR -luokan veneistä, on saanut uudet omistajat. Vuonna 1927 rakennettu, Carl Holmströmin suunnittelema, vene on nyt vastaperustetun neljän hengen syndikaatin omistuksessa. Syndikaatin jäseniä ovat Pekka ja Matti Ervamaa, Petri Wilska ja Ari Bungers, joista Ari on Suomenlinnan Pursiseuran ja muut Suomalaisen Pursiseuran jäseniä. Jäsenet ovat kaikki kokeneita kilpapurjehtijoita A-vene-, 5.5- ja Hai-luokissa.


“Kun kuulimme Windyn olevan myynnissä ja Mika Louhivaaran kunnostama, päätimme käydä tutustumassa veneeseen Ouritissa. Sen jälkeen veneen hankinta oli käytännössä meille selvä, niin loistavassa kunnossa se on. Kasit ovat upeita veneitä, luokka on aktiivinen ja kasipurjehtivat mahtavaa porukkaa! Windyn riki vaatii kohtalaisesti työtä ja heti kun se on kunnossa alamme harjoitella Turussa purjehdittaviin vuoden 2025 MM-kisohin,” kertoo Petri Wilska.

Windy entinen omistaja Jyrki Halonen lopetti aktiivisen kilpa-purjehduksen ja vene on ollut telakoituna vuodesta 2014. “Uudet omistajat ovat erittäin tervetulleita luokkaamme ja olen erityisen iloinen siitä, että Windy palaa taas kilparadoille sopivasti ennen seuraavia Suomessa järjestettäviä MM-kisoja,” sanoo Suomen kasiliiton, FEMA:n puheenjohtaja Max Nordlund. “Windy liittyy nyt meidän “Road to Turku” -kilpailusarjaan, joka alkaa tänä kesänä ja jossa valmennetaan kasilaivuetta MM kisoja varten”.

Suomessa on tällä hetkellä 12 klassista 8mR -venettä, joista suurin osa kilpailee aktiivisesti. Windy on aiemmin mm. saanut hopeamitalin klassikkojen MM:issä Skotlannissa vuonna 2007. Vuonna 2013 Windy osallistui Helsingin MM-kisoihin. Seuraavana kesänä tapahtui mastohaaveri jonka jälkeen Windy ei kilpaillut. Windy nähdään kilparadoilla viimeistään loppukesästä, toivovat syndikaatin edustajat.

 

Lisätietoja:

Petri Wilska, petri.wilska@gmail.com,

Max Nordlund, wileniusbatvarv@gmail.com

8mr 3.4.2023